Välkomna till Särna!  Året runt!

 

Runtom Särna finns många, härliga, möjligheter till naturupplevelser och avkoppling. Här hittar du fina vandringsleder, cykelvägar och spännande, lättillgänglig natur runt knuten. I området finns en mängd fina sjöar och rinnande vatten med fantastiska vattenfall och här kan man fiska, hyra kanot eller cykel och njuta av de fina omgivningarna.

Ett stort aktivitetsprogram finns för de som vill följa med på paketerade arrangemang. Älg- och bäversafari, cykelturer, kanotturer, turer med häst, ornitologutfärder, fiskekurser, vildmarksturer mm. Vi ska inte glömma kvällar med lokala mattraditioner.

Under vintersäsongen har Du möjlighet att uppleva en riktig vinter med gnistrande snö, den härliga fjälluften och den berömda kylan. Snöra på dig längdpjäxorna eller använd skoterlederna upp på fjället och njut av tystnaden. I Särna, på Idre Fjäll och Fjätervålen finns fina preparerade spår. Särna är även ett eldorado för fiskeintresserade med många olika fiskevatten. Vintertid kan du pimpla röding på Rörsjön eller öring på Bornåsjön.

Där finns också mycket mer att uppleva under vintertiden, ni kan gå på snöskoturer, hundspannsturer, turer med häst och släde eller varför inte följa med på en snöskotertur.

Tillbaka till STARTSIDAN